Diari de campanya

Diari de campanya

dimarts, 24 de novembre del 2015

Resum del Ple Ordinari del 18 de novembre de 2015



El  ple de l’Ajuntament s’ha adherit al Manifest Institucional del 25N: Dia Internacional per l’eradicació de la violència vers les dones
Des de la CUP hem exposat que donarem suport a qualsevol acció de lluita contra la violència masclista i hem instat al Govern Municipal a reforçar les polítiques d’igualtat, actualitzant el protocol de violència masclista i fent un bon treball de prevenció i sensibilització envers aquesta problemàtica amb agents educatius, entitats ciutadanes i agents socials del territori.

El ple de l’Ajuntament ha presentat una Moció institucional sobre la supressió de la taquilla de l’estació de RENFE de la Garriga
Des de la CUP hi hem donar tot el nostre suport (la moció es basava en el manifest de la plataforma “Perquè no ens fotin el tren”), ja que considerem que la línia R3 fa anys que està sotmesa a maltractes permanents i donarem suport a qualsevol mobilització ciutadana que treballi per revertir-ho.

El ple de l’Ajuntament s’ha adherit a la moció de l’AMI i l’ACM, de suport a la resolució 1/IX del Parlament
Moció aprovada
13 Vots a favor: CIU, ERC+Acord, CUP, ICV EUiA
2 Abstencions: ICV EUiA, C’s
1 Vot en contra: PSC

Moció sobre els atacs del govern de l’estat a la normativa catalana sobre pobresa energètica.
Moció aprovada
15 Vots a favor: CIU, ERC+Acord, CUP, ICV EUiA, PSC
1 Abstenció: C’s

Al final del ple totes les forces polítiques de l’oposició (CUP, C’s, PSC, SI i ICV-EUiA), ha presentat un Prec com a mostra de rebuig al projecte de reurbanizació d’un tram del carrer calàbria.
Els  precs sol·licitats són
·         Que es convoqui de forma urgent la comissió política de Territori i Sostenibilitat per tractar aquest tema i de parlar d’una possible redacció d’un Pla de Mobilitat conjunt per tot el municipi.
·         Iniciar un procés de treball on les diverses comissions polítiques tinguin en compte els diversos punts de vista de les forces polítiques de l’oposició, així com totes aquelles problemàtiques detectades per la ciutadania.
La resposta per part de l’Alcaldessa ha estat la d’admetre l’error de no haver avisat a l’oposició, s’ha disculpat públicament i ha exposat que la redacció del projecte ha anat tard per risc de perdre una subvenció.

PREGUNTES
-Tal com es va aprovar en el Ple passat, voldríem saber si s’ha Dissenyat el Pla d’Emergència Municipal contra la Pobresa Energètica acordat entre agents socials, empreses subministradores d’aigua, gas i electricitat i administració pública (màxim 2 mesos dp aprovació)?
RESPOSTA: - Hi estem treballant, ja s’han fet les primeres reunions i se’ns enviarà el primer esborrany.

-Des de l'agrupació de voluntaris de Protecció Civil de la Garriga se'ns ha informat que un cotxe propietat de l'Ajuntament està essent utilitzat per a ús particular. Ens referim al vehicle amb matrícula 4609 BWZ que en el seu moment va ser donat per l'empresa Rebrot i Paisatge a l'Ajuntament i per a ús de l'Associació de Protecció Civil, que posteriorment va ser cedit per l'ajuntament a l'ADF. Volem saber si aquest Ajuntament té constància que està essent utilitzat per a ús particular, ja que sovint se'l veu aparcat prop del carrer Bonaire sense motiu aparent i en cas afirmatiu, demanem el conveni de cessió a aquesta persona que l'utilitza.
RESPOSTA: - No en tenim ni idea, esbrinarem el tema.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada